🔥ΕΔΩ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!🔥
Στοιχηματική θεωρία

Τένις και Στοίχημα

Το τένις είναι μετά το ποδόσφαιρο το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στο στοίχημα. Και στη χώρα μας γίνεται ακόμα πιο γνωστό τα τελευταία χρόνια, με τις επιτυχίες των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη. Οπως είναι λογικό, οι στοιχηματικές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο συγκεκριμένο άθλημα προσφέροντας πολλά γεγονότα και ειδικές αγορές, ενώ οι περισσότερες προσφέρουν και live streaming υπηρεσίες.

 

Live betting

Η φύση του αθλήματος είναι τέτοια που επιτρέπει στους παίκτες να ασχοληθούν τόσο με pre-game όσο και σε live αγορές. Η επιλογή στοιχήματος μπορεί να αφορά ένα γεγονός που θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 5 λεπτά (νικητής game) ή κάποιο άλλο που θα ολοκληρωθεί ακόμη και σε 5 ώρες (νικητής αγώνα). Και όλα αυτά με μεγάλες μεταπτώσεις στις αποδόσεις στην εξέλιξη του κάθε παιχνιδιού.

Όντας φύσει ευμετάβλητο σπορ για να μπορέσει να τοποθετήσει ο παίκτης το στοίχημά του με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια οφείλει να γνωρίζει ή να ψάξει πολλούς παράγοντες. Από την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο κάθε τενίστας, σε τι φόρμα είναι, αν η επιφάνεια (τερέν) τον βολεύει και ποιες είναι οι επιδόσεις του σε αυτή, αν έχει καλό σέρβις και γενικότερα κάθε πιθανή λεπτομέρεια του αγωνιστικού του στυλ.

Οι βαθμίδες στο τένις ανδρών

Στην κατηγορία των ανδρών υπάρχουν τρεις βαθμίδες. Tο ATP tour, το ATP Challenger Tour και τα ITF Futures που έχουν διαφορετικούς πόντους και έπαθλα. Η ATP είναι η Ομοσπονδία των επαγγελματιών, η ITF είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος, που έχει υπό την επίβλεψή της τα Grand Slam (Αυστραλιανό Όπεν, Roland Garros, Wimbledon και US Open), το Davis Cup (συμμετέχουν Εθνικές ομάδες και απαρτίζονται από άνδρες), το Federation Cup (στο οποίο συμμετέχουν γυναικείες Εθνικές ομάδες), καθώς και τα τουρνουά που διεξάγονται στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκτός από τις προαναφερθείσες κατηγορίες υπάρχουν και άλλες μικρότερης αίγλης και δημοφιλίας. Μικρότερα είναι και τα έπαθλα και οι πόντοι που κερδίζει ο κάθε αθλητής. Οι διοργανώσεις αυτές είναι τα Masters 1000 series, ATP 500, ATP 250, ATP World Tour Finals.

 

 

Τένις γυναικών

Στις γυναίκες η αντίστοιχη ομοσπονδία ονομάζεται WTA και ιδρύθηκε από τη θρυλική Billie Jean King το 1973. Υπάρχουν και εδώ κάτω από τα Grand Slam, τα Premier Five, Premier Mandatory, τα WTA International. Τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκαν και τα WTA 125 series, αριθμός που βγαίνει από τα χρήματα (125.000 δολάρια) που παίρνει η νικήτρια. Στο καλεντάρι της χρονιάς υπάρχουν πολλά τέτοια τουρνουά.

Φυσικά είναι αδύνατο να συμμετάσχουν οι αθλητές σε κάθε διοργάνωση από την στιγμή που διεξάγεται τουλάχιστον μια σχεδόν κάθε εβδομάδα. Τα μεγαλύτερα ονόματα επιλέγουν τις διοργανώσεις Grand Slam. Οσοι βρίσκονται σε χαμηλότερη κατάταξη κυνηγάνε όσο περισσότερες διοργανώσεις μπορούν – ακόμη και τις μικρότερες – για να βελτιώσουν το συνολικό τους ranking. Αλλά και για να διατηρούν τη φόρμα τους.

Στοίχημα

Όπως συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο τένις, χρειάζεται εξειδίκευση προκειμένου να μπεις στη διαδικασία να στοιχηματίσεις. Ο αριθμός των αγώνων είναι πολύ μεγάλος για να γνωρίζει κάποιος όλα τα στοιχεία της κάθε διοργάνωσης και τις όποιες ιδιαιτερότητες έχει κάθε ένας αθλητής. Το σημαντικό είναι να υπάρχει γνώση, σωστή μελέτη και το ποντάρισμα να γίνεται σε γεγονότα που πραγματικά γνωρίζουμε και όχι να βασίζονται σε θεωρίες ή υποθέσεις. Οι λάτρεις του αθλήματος, μπορούν να έχουν μια πιο στενή επαφή αξιοποιώντας το live streaming των στοιχηματικών εταιριών.

Οι αγορές που προσφέρουν οι στοιχηματικές για έναν αγώνα τένις είναι πολλές και καλύπτουν κάθε απαίτηση. Μπορεί οι περισσότερες προτιμήσεις – άρα και ο περισσότερος τζίρος – να γίνεται στις live επιλογές, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και αξιόλογες pre-game αγορές. Συγκεκριμένα, εκτός από τον νικητή του ματς, μπορεί κάποιος να ποντάρει ακριβή σκορ στα σετ (αλλά και στα games). Να ποντάρει αν το ματς θα κριθεί σε τάι μπρέικ, ποιος θα είναι ο νικητής του κάθε σετ. Σε πόσα games θα κριθεί το κάθε σετ, ενώ υπάρχουν και combo στοιχήματα (νικητής σετ και νικητής αγώνα). Τέλος πολλοί είναι αυτοί που θέλοντας να αξιοποιήσουν την υπεροχή ενός αθλητή επιλέγουν τη νίκη του με χάντικαπ.